Prof. Dr. Katrien Smets

Professor Dokter Katrien Smets is dermatoloog voor jong en oud en werkt in de privépraktijk Dermatologie Hove te Hove en in het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel).

Biografie

Professor Dokter Katrien Smets studeerde af als arts in 2002. Zij specialiseerde zich nadien tot neuroloog en werkte als epilepsiespecialist in in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Ze behaalde haar doctoraatsthesis binnen het domein van neurogenetica in 2016 aan de Universiteit Antwerpen (Uantwerpen).

In 2019 rondde ze met succes haar tweede specialisatie in dermatologie af aan de Uantwerpen, dit binnen de dienst van Professor Dokter Lambert Julien, UZA. Ze bekwaamde zich verder tijdens een fellowship in het Ichilov Hospital, Tel Aviv, Israël bij Professor Dokter Sprecher Eli.

In april 2019 startte ze haar privéraadpleging Dermatologie Hove te Hove, regio Antwerpen.

Ze werkte van 2019 tot 2023 binnen de dienst dermatologie van de GasthuisZusters Antwerpen (GZA).

In maart 2024 werd zij aangesteld als Professor in dermatologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en werkt zij als dermatoloog in het UZ Brussel binnen de dienst van Professor Dokter Gutermuth Jan. Hier verricht zij gespecialiseerde raadplegingen in kinder-jongeren dermatologie met kernfocus op genetische aandoeningen.

Zij volgt en geeft op regelmatige basis bijscholingen in binnen – en buitenland. Zij is geaccrediteerd, zij is niet geconventioneerd. Zij is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie, BBDV en van de European Academy of Dermatology and Venerology, EADV. Zij is lid van de EAACI, European Academy of Allergy and Clinical immunology. Tenslotte is zij ook lid van Belgian Society of Pediatric Dermatology, BSPD en Royal Belgian Society of Dermatology and Venerology, RBSDV en de Professional Union for Belgian Dermatology and Venerology, PUBDV.

Dokter Katrien Smets